26 Januari 2014

Ännu en helg har passerat snabbt som attan. Veckan gick fort den med. Labbar och workshops. Cellerna var infekterade ännu en gång så vi har satt igång med Plan B lite smått så att vi förhoppningsvis får något form av resultat att skriva om i rapporten. Lite nervöst men det ordnar sig.
Vi har en massa "ledig" tid under veckorna. Resten av projektkompisarna har inte satt igång med något plugg men jag blir stressad av tanken på hur många timmar jag spenderat åt annat än jobb. Ju mer jag borde jobba desto långsammare går det. MEN, imorgon sätter vi igång...
 
 
Helgen har spenderats åt att ta det lugnt. Igårkväll gick vi ut på promenad och vandrade runt muren i Chester. Vi var ut och åt lunch tidigare på dagen och skulle vandra på stan en stund men från sol och blå himmel kom plötsligt mörker, blixtrar, dunder och hagel i snömängder. I övrigt har jag/vi städat en massa och gjort mjölkfri glass i min nya glassmaskin.
 
Ska se om jag lyckats göra lite jobb i en halvtimme nu så kanske jag känner mig lite mer produktiv. Gott slut på helgen!
 
Allmänt | | Kommentera

Sugar

På Channel 4 här i England har de precis visat en dokumentär om socker och sockerberoende.
 
Där de berättade att Storbritannien är det "tjockaste" landet i Europa och över 60% av kvinnor är överviktiga eller obese. De menar att socker är orsaken till överviktighet och diabetes; kanske inte någon nyhet. Diabetes kostar oerhört mycket (£8.8 billioner för sjukvården) och ökar mer och mer. Diabetes är även en stor riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar och relaterade konsekvenser.
 
WHO rekommenderar max 7 teskedar socker om dagen medans Storbritanniens nuvarande rekommendation är 12 teskedar om dagen för kvinnor och barn. Det låter som ganska mycket, men de visade ett exempel på granola/musli som är av det många ser som "hälsosammare" märket, som barnen åt tillsammans med yoghurt med låg fetthalt och fullkorn. Det visade att i själva verket har fettet ersatts med socker för att fortfarande smaka gott - resultatet: 11 teskedar socker bara i frukosten. Läskigt värre!
 
 
Allmänt | | Kommentera

Plånka

Igår morse satt jag hela morgonen och väntade på hantverkarn som skulle komma och fixa handtagen på våra fönster. Han kom inte förrän lunchtid så lite less var jag, och smått desperat att lämna huset så jag tog en promenad in till stan. Jag tittade i några butiker och hittade äntligen en plånbok jag gillade. Min gamla är utan knapp och lagomt grådaskig vid det här laget så det var kul med lite uppdatering.
 
 
Den passar bra ihop med mitt nya smyckesskrin som kom häromdagen. Det är av märket "Stackers" och man kan köpa ytterligare askar för att bygga på och välja lite hur stor man vill att den ska vara. Tre blev perfekt för mig!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp