On the Wild Side

Här flyger dagarna förbi och skolan börjar igen om två veckor. Känns inte så jättefarligt, börjar känna mig lite redo. Typ. 
 
Igår hade vi bokat en tre-timmarstur med kanot och lunch på Dee River här i Chester men när vi kom fram upptäckte vi och en fransman att turen blivit inställd och mailet hade inte nått oss. Killen från företaget var dock snäll och erbjöd oss låna kajaker några timmar istället och boka om kanotturen till en annan dag. Så vi kom tillbaka en timme senare, hämtade upp en kajak var och for och paddlade iväg på egen hand på floden/älven. Vi paddlade omkring två timmar så var ganska mör när vi kom tillbaka, men det var lika underbart som förra gången. Det är verkligen kul att få se Chester från en annan vy och att paddla runt bland turbåtar med vinkande turister, och förbi restauranger längs med vattnet. Vid vattnet står även de lite "finare" husen i Chester; stora som hotell står de uppradade med stora trädgårdar och ett båthus vid varje gård; det är nog bästa stället att snoka på dem från.
 
Vi handlade lite kött till katterna igår och de har fått gnaga på ben och köttbitar. Alla tre morrar när de får ett ben och någon annan försöker komma åt det - inklusive mig! Kul att se den vilda sidan komma fram.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera

Tomt i kassan.

Nu har jag äntligen skickat iväg ansökningar till fyra sjukhus. Nu är det bara att hålla tummarna att någon nappar så att man får en intervju åtminstone. Det känns som att sommarlovet äntligen har börjat haha, nu har jag förhoppningsvis två fria veckor åt att bara slappna av innan skolan sätter igång igen.
 
Idag har jag rensat och organiserat i lådor och skåp - så himla skönt att få lite ordning på livet! Igår träffade vi en av Adrians arbetskamrater och hennes man på en restaurang utanför Chester där vi åt lunch. Sedan åkte vi en sväng förbi Adrians skola för att hämta en bok. Trippen avslutades på återvinningen och via Next och TK Maxx på vägen hem. 
 
Igårkväll bokade vi flygbiljetterna inför julen - Adrians första jul uppe i norr. Närmare 8500:- gick kalaset på. Det svider litegrann! Nån som vill komma och hälsa på?
 
Instagram på sistone:
 
 
Allmänt | | Kommentera

Smekmånaden - Florence och Pisa

Följande morgon lade vi till i Livorno i Italien. Vi hade bokat utflykt med Cruisingexcursions.com och efter att ha tagit skyttelbuss tog vi oss till företagets bus. Vår guide var en kort liten gumma  dam som hette Rosa. Hon var italiensk med engelsk mamma så språket var det inga problem med. Vi körde förbi solrosfält och ”paraplytallar” på toscanska landsbygden medans hon pratade på. Första stoppet var Pisa.

 
 
Det fanns inte så jättemycket att se i Pisa som är ganska litet. Det var dock fullt med turister. Vi hann med det obligatoriska – lutande tornet, gelato och Adrian köpte hatt - innan vi hoppade på bussen igen.

 

 
 
 

Nästa stop var Florence.

 

 

Florence var fint men hektiskt. Fullt av turister och det blev nog inte mycket bättre av att vår lilla guide rushade runt med oss. Jag fick bli hennes medhjälpare efter att hon hon pressat sig igenom halva gruppen för att ge mig hennes pekpinne med en ros ovanpå som jag fick hålla för att gruppen skulle hitta oss. Kanske såg jag mest skötsam ut?!

 

Rosa visade oss runt i centrum, där Duomo-katedralen, Giotto-tornet och Battistero di San Giovanni var huvudattraktionerna.

 

 
 

Här är bronsdörren på Battistero di San Giovanni – en basilica från 1100-talet. Bilderna berättar historier från bibeln.


Kan tänka mig att Florence är trevligt när det är färre turister och lite svalare temperaturer. Det fanns vackra byggnader och restauranger och annat att underhålla sig med. Vi hade dock ganska bråttom så det blev en pizzabit, handla tights på H&M för användning i Rom och sedan hade vi förköpt biljett till Galleria dell'Accademia där Michelangelo’s staty David står.

 

Resten av Galleria dell’Accademia var ganska typiskt med massa religiösa bilder och massa statyer av människor. Värmen och tröttheten gjorde att vi inte kollade så noga. Statyn David stod ut ganska rejält bland allt det andra. Man har ju sett statyn på bilder och läst om den så jag hade väl tänkt mig att den skulle vara bra gjort och allt det där. Men i verkligheten såg man verkligen varför den är så känd – helt i marmor men det såg verkligen ut som människohud trots marmorfärgen. Ådror syntes på armarna och alla detaljer var med – på fötterna och överallt. Verkligen fascinerande hur något i sten kan se så levande ut.

 

Efter att gruppen mötts upp igen gick vi mot bussen men det var så hett att guiden stoppade oss under skydd av ett tak och bad bussen komma och hämta oss. På bussresan tillbaka sov vi gott!

 

Det blev dusch och middag ganska direkt. Buffé igen – varför ändra på ett vinnande alternativ? På kvällen var det komedishow igen, och pianobar, dans- och musikshow med rocktema. På deck var det disco – Karibisk fest tror jag? Sen läggdags.

 

Dagens handdukskonst: nallebjörn?

 
Resor | | Kommentera
Upp