Nya huset är färdigt!

Pepparkaksbak på tredje advent.

Allmänt | | Kommentera

Juligt i lägenheten i alla fall

Allt är som det ska:

Med julstjärnan på sne´:
Lukas på byrån:
Mysbelysning i sovrummet:
Adrian "jobbar hårt" på kontoret:
| | Kommentera

10 December 2011

6 dagar kvar till jullovet! Vilket skolbarn man är. Idag skjuter jag upp på pluggandet som jag borde sitta med istället för att sitta här. Men jag har jobbat så hårt hela terminen att jag tycker att jag förtjänar att vara lat idag! Adrian jobbar idag och är ansvarig för att ta en grupp tjejer på bio ikväll, så jag är gräsänka för dagen. Jag håller på att göra tryfflar och har fixat en pepparkaksdeg som ska bli hus och gubbar imorgon. Julmusik spelas och granen är tänd. Jag kämpar fortfarande för att komma in i julstämningen. Kanske har man vuxit ifrån det. Det känns lite ledsamt att jag inte ska åka över till Svealand i år, men det kommer nog bli en mysig jul i alla fall.


I allmänhet mår jag bra. Jag har börjat slappna av och tänka på jullov trots att vi har två prov, ett online-test, en abstrakt och diskussion på vårat 9 veckors långa projekt, en argumentation och etiketter till två labbar att göra klart till nästa vecka. Sista rushen nu! Här hemma har jag varit snuvig och nyst konstant sedan oktober och misstänker att jag reagerar på mögel här i lägenheten. Det kliar massor i halsen vilket gör mig galen. Det är konstant fuktigt men vi försöker med avfuktare och "drip-strips" för att bli av med det. Av det jag har läst om det så ska man tydligen inte försöka skrubba bort det för sporer kommer upp i luften och sprids då. (Betyder det att jag slipper städa?!) Hursomhavers så verkar allergitabletter funka och allergin kan tydligen vara anledningen till att jag varit trött på sistone. Det och stress såklart.


Men nu låter det som att jag är i konstant pina, så är det inte. Jag trivs bra i lägenheten och att bo med Adrian. Jag har fortfarande motivation för skolan, till skillnad från många andra som jag pratat med och gör ofta klart arbeten i god tid innan de ska in. Jag är hemma kring 18 de flesta dagarna och jobbar några timmar efter det. Kursen är intensiv och jag har fullt upp hela tiden men i och med att jag jobbar så pass mycket så är det relativt sällan som jag känner mig stressad. Men jag längtar till jullovet i alla fall.

Imorgon har är det ett år sedan vi förlovade oss så vi ska gå ut på restaurang och besöka julmarknaden i Chester.

Allmänt | | Kommentera
Upp