Konstigheter

Ja hela veckan blev ganska konstig.
 
I tisdags var jag ledig så jag packade in mig i min lilla bil och körde till Warrington och IKEA. Ojoj, det är farligt att släppa iväg mig dit själv men det blev inte alltför dyrt till slut. Blev en massa rött och vitt - julen till ära. Eller i Scandinavian Christmas-stil som inredningstidningarna kallar det. 
 
 
På fredagen var jag ledig igen och då kom äntligen gubben för att installera en ny panna. Han kom in med händerna fulla med verktyg och annat, släppte ner dem på golvet och sa "I love cats!!". Pluspoäng direkt!
Trots oro över att pannan han hade med sig inte skulle passa så fick han upp den och snart forsade vattnet in i elementen igen och jag kunde duscha! Vilken lyx! Man inser inte hur mycket det gör att ha varmvatten förrän man är utan det. Den gamla pannan hade verkligen fått nog berättade han. Insidan var FULL av döda getingar - verkligen inte en trevlig syn. Nu bör vår gasräkning gå ner också så ännu mer positivt. 
 
Helgen har däremot varit mindre trevlig. I torsdags kom jag hem från jobbet och bara nån minut senare spydde Javour upp bitar av en gummigrej jag använder för att räta upp min stortå (!). Sen kom middagen upp också. Och sedan det sista av gummigrejen. Men nästa morgon ville han inte äta och spydde några gånger till. När han inte ville ha någon middag och bara sov vid elementet på kvällen så satt jag och velade över huruvida jag skulle ringa jourveterinären. Jag hade tänkt lämna det till morgonen men är glad att jag tillslut ringde för att få råd. 
 
De bad oss komma in direkt och vi hamnade på ett specialistsjukhus för djur, som råkade vara vår veterinärs val av jourpersonal. De höll honom där över natten och gav honom dropp för att rätta till vätskeförlust och behandlade honom för gastrit. Igår ringde jag dem för en uppdatering innan jobbet och fick höra att han var ok och förhoppningsvis skulle få komma hem på kvällen. Men innan jag åkte hem fick jag ett meddelande om att han spytt igen och de ville hålla kvar honom igen över natten och eventuellt göra röntgen på morgonen.
 
Imorse sa de att han verkade mycket piggare och ville kela och rullade runt på golvet för att att bli klappad på magen - tillbaka till sitt normala jag lät det som så vi fick hämta honom imorse. Han var lagomt groggy av smärtstillande men tiggde headbumps och tummy rubs. Veterinären hoppades på att han skulle börja äta igen när han kommit hem igen men dessvärre har han bara sovit och är inte alls intresserad av någon form av mat (detta är en katt som normalt försöker bryta ner dörren vid varje mattillfälle!). Om jag inte lyckas få i han någon mat ikväll så blir det att åka till vår vanliga veterinär imorgon. Usch vad jobbigt där är när de blir sjuka..
 
 
Allmänt | | Kommentera

Vinterbad

Konstig dag idag. Satt i bilkö i över 40 minuter i morse så blev lagomt sent till jobbet. Som tur var var jag inte den enda så ingen förklaring behövdes.
 
Som jag nämnde tidigare, i måndags eftermiddag gick vår panna sönder så nu är vi utan värme och varmvatten. En ny panna behövs och ägaren har letat runt efter bra priser så vi får vänta till på fredag innan en ny installeras. Jag försökte ta mig in på gymmet igårkväll för att träna och sedan duscha men blev nekad då jag inte var medlem.. Så ikväll har jag kokat vatten i mina största grytor och i vattenkokaren i omgångar för att få ihop ett litet bad som knappt täckte fötterna men var tillräckligt för att jag ska kunna dyka upp på jobbet utan att skämmas! Jag öste grytor med vatten över huvudet och huttrade i kylan men nu är jag ren åtminstone!
 
 
För övrigt drömmer jag om julen och ledighet. På fredag har jag tagit ledigt inför decemberhetsen när alla ska ha sina mediciner innan helgdagarna. Då ska jag kolla tänderna hos tandläkarn men viktigaste av allt julpynta lite mer! Kanske baka något om jag känner mig produktiv!
 
Allmänt | | Kommentera

Kallt.

Lägligt nog till denna vinterns hittills kallaste dag så har vår panna lagt av. Detta har resulterat i knappa 16 grader inomhus och inget varmvatten. Sitter med kläder och morgonrock under filt. Gasgubbarna kommer imorgon så blir dubbla täcken i natt skulle jag tro!
 
Ledig dag imorgon så då blir det IKEA!!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp