Kajaktur på River Dee

Två veckor kvar till bröllopet! Har de sista förberedelserna kvar men det är i allmänhet ganska lugnt.
Igår var vi och paddlade kajak på älven/floden i Chester. Vi fick värme och sol också så det var alldeles underbart att vara ute på vattnet, Chester är otroligt vackert från älven. Vi paddlade i kajaker som man sitter ovanpå så vi slapp lära oss svänga runt under vattnet och andra säkerhetsmanövrar. Båten var lätt att styra så det var en ganska avslappnande tur.
 
Idag har vi varit och vandrat runt stan litegrann och åt lunch på en restaurang vid älven. Sen har det varit lugnt i allmänhet. I veckan blir det en massa packa, städa och ordna för på lördag åker vi med färjan över till Irland! Vi kommer fram kring klockan 8 på kvällen så gissar att det blir fest ganska direkt. Låter som att de flesta av Adrians 100 inbjudna släktingar kommer på lördagen och söndagen. Vi har köpt sprit och snacks för 1500 kr (!) för att underhålla dem. Gah.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera

Bröllop

Sitter hemma i soffan och återhämtar mig efter helgens festligheter. Igår morse var jag uppe 05:45 för att locka håret. Sedan tog vi flyget från Manchester till Belfast där Adrians kompis från universitetet skulle gifta sig. Vi åkte till hotellet först och när vårt rum inte var ledigt fick vi slinka in på bröllopssviten för att byta om och göra oss klara (på ca 15 minuter!).
 
Ceremonin var i en kyrka i närheten av hotellet, och var en blandning av katolsk och protestantisk ceremoni vilket var rätt så intressant. Prästen (protestantiska) skötte det mesta men en katolsk präst var också där för några läsningar. Och ge välsignelse antar jag. Det var en fin ceremoni men måste erkänna att det gjorde mig nervös inför vårt bröllop som är om tre veckor..!
 
Middagen och festen var på Belfast Castle som är en jättefin byggnad och perfekt för bröllop. Vi satt på ett bord med några av brudens kompisar från när hon jobbade på Disney (så det blev en massa Disney historier!). Efteråt spelade ett jättebra band följt av DJ som båda var väldigt bra på att få igång gästerna. Det blev en hel del dans. En ganska stor del av gästerna var i vår ålder och många har precis eller ska inom snar framtid, gifta sig precis som oss så det blev en massa bröllopssnack, vilket är kul! Det är någonting med bröllop som gör att alla är på bra humör och väldigt öppna för att prata med folk de inte känner vilket gjorde det lättare för mig som inte kände någon mer än bruden och brudgummen. Tack vare det hade vi underbart roligt hela dagen och kvällen.

 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera

Fest hela veckan

Fick mina tentaresultat och jag har klarat tredje året på apotekarprogrammet! Jag har med andra ord en Bachelours Honours i Pharmaceutical Sciences nu om jag vill hoppa av. Höhö... I september börjar Masters delen av programmet, lite tuffare med andra ord.
 
I övrigt är det bröllop på hjärnan hela dagen. Och hela natten. Drömmarna fortsätter; sist var det hårklämman jag glömt ta med mig. Det mesta är fixat nu, men det är mindre grejer som vigselprogram, hårgrejer och bestämma meny m.m kvar. Jag hoppas på att kunna göra bordsplaceringen i helgen om irländarna osar i tid. Har börjat på en packningslista som är lång redan nu, bilen kommer vara smockfull på vägen över tror jag.
 
Men åh vad jag längtar! Vi tar färja över till irland den 6:e och samma kväll börjar alla komma till Adrians föräldrar för traditionsenliga festkvällar fram tills bröllopet. På torsdagen flyr jag dock ner till Dublin och hoppas på att hänga med mina gäster en stund. Iih!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp