Eh?

Pluggar pluggar. Jag hoppas att vi inte förväntas kunna drogerna redan nu. För alla dessa kan jag inte memorera på 3 dagar:

Carbachol Metacholine Acetylcholine Bethanechol Pilocarpine Malathion Permethrin Phenothtin Carbaryl Tropicamide Cyclopentolate Atropine Homatropine Ipratropium Oxitropium Dicyclomine Hyoscine Propantheline Oxybutirin Flavoxate Tolteradine Propiverine Glycopyrronium Noradrenaline Adrenaline Isoprenaline Phenylephrine Clonidine Salbutamol Dobutamine Metaraminol Methoxamine Xylocaine Ephedrine Xylometazoline Oxymetazoline Pseudoephedrine Apraclonidine Brimonidine Dopamine Xamoterol Terbutaline Salmeterol Ritodrine Prazosin Doxazosin Terazosin Indoramin Yohimbine Idazoxan Propranolol Oxprenolol Sotalol Nadolol Pindolol Timolol Atenolol Bisoprolol Metoprolol Betaxolol Acebutolol Celiprolol Esmolol Carteolol Labetalol Carvedilol Nevibolol Mecamylamine Atropine Hexamethonium Pirenzepine Succinylcholine Dicyclomine Tubocurarine Gallamine Phytostigmine  Distigmine
Allmänt | | Kommentera

Fri från allt.

Freedag! Det känns dock som att det är lördag kväll just nu. Men då blir helgen längre i alla fall! Hade föreläsning med komikern imorse och det är fascinerande hur bra föreläsare han är. Han började med att skälla ut folk som pratade när han ville börja och sedan snackade han om att han har fotografiskt minne och redan nu vet vilka som skolkat. Men i övrigt, när föreläsningen var klar ville jag bara hem och skriva om anteckningarna och kolla upp massa fakta. Hur fantastiskt är inte det?!
Efter skolan har jag hämtat upp en diktafon från support teamet så att jag ska kunna lyssna på föreläsningar i efterhand om jag har svårt att höra. (STOR hjälp för föreläsningarna med skotten som går på helfart). Sedan vandrade jag heeeeela vägen till sjukhuset för blodprov. Tog väl 30 minuter eller så. Cancercentrets blodcentra hade stängt men en av gubbarna i receptionen var snäll och gick med mig in till sjukhuset för blodcentrat där. Han var gullig, pratade om vädret och sade att jag var klok som blir apotekare och inte läkare - för läkare läser bara i böcker, apotekare måste veta vad som är i medicinen.
Jag gick förbi centrum för att handla rismjölk och mitt nya gelatin-, fett-, mjölk-, gluten och färgämnen-fria godis. Låter som att det inte är någonting kvar men det är det!
På stan var julmarknaden i full fart, igår mötte vi pumlor, renar, tomten, en mince pie (!) och herr och fru snögubbe/gumma. Liverpool som verkar gilla gatumusikanter hade både blåsorkester och en full orkester som spelade jullåtar men jag har inte lyckats komma in i julstämningen. Tänkte lyssna på jullåtar idag men ides inte.!??
Aja, ska plugga lite mer parasympathomimetics och sedan nanna. 7 dagar kvar till jullov!

Allmänt | | 2 kommentarer

Recap

Här sitter jag, har tackat nej till utgång för att sitta hemma med böckerna. Har jag fått nåt gjort då? Nä.
I eftermiddags hade vi prov i pharmaceutical chemistry. Gick väl hyfsat. Efteråt hade vi föreläsning med en ny doktor, som måste haft en fd karriär inom komedi för på nåt sätt fick han hela klassen att gapskratta över lipider.
Laura och jag belönade oss själva med kinamatsbuffé i centrum. Jag kom ut med magsmärtor. Lyckat. Jag knarkade tabletter och köpte paraply på Primark. Sedan dess har jag varit hemma i pyjamas. Beställt julklappar och försökt plugga. Nästa prov är på tisdag i The Scientific Basis of Therapeutics. Sedan prov på fredagen innan jullovet börjar! LÄNGTAR.
Vad har hänt annars sedan sist då? Lena var på besök i en vecka vilket var underbart. Kul med någon som väntade i  entren på universitetet när man slutade. Jag åkte ner till London och hälsade på Adrian under helgen och mötte sedan upp Lena på söndagen, körde expresstur runt staden innan vi tog tåget upp till Liverpool. Samma dag som Lena sade adjö kom Adrian upp med tåget.
I helgen var jag ner till London igen för en långhelg då vi var ledig på fredagen - fantastiskt! Vi hade båda en massa att plugga så det gjorde vi plus lite promenad, mat och bio. På söndagen var vi till the O2 och såg Roger Federer spela mot David Ferrer.

| | En kommentar
Upp