Eld

Dagarna går fort här i Liverpool. Jag har så mycket ledig tid men ingen tid för allt jag behöver göra, hur går det till?

Idag blev i alla fall en lite längre dag - 10 till 17. Eftermiddagen bestod av Health and Safety föreläsningar och lab där vi skulle komma på ca 20 olika sätt att utforma ett läkemedel och sedan bestämma vilken form som är bäst för det läkemedel vi fått.
När vi hade vår andra föreläsning om hälsa och säkerhet satte brandlarmet igång. Det var övning förra veckan så denna gång var det inte på skoj. Lägligt nog hade Dr Fox 15 minuter tidigare haft föreläsning om vad vi skulle göra om det började brinna. Vi fick stå ute i 45 minuter medans brandmännen sprang in. Väl inne i labbet satte larmet igång igen, vi hann ner halvvägs innan det upphörde. Larmet kom igång 2 gånger till under eftermiddagen men ingen tog någon notis om det. Eller ja, svårt att ignorera brandlarm som tjuter i öronen på en.
Annars trivs jag bra i Liverpool. Känner mig mer hemma än jag gjorde i Sthlm och Gbg och hoppas att det håller i sig.
| | Kommentera

Babyface

Då har vi börjat på riktigt med föreläsningar och annat. Känns som raka motsatsen till att plugga på Karolinska. Lektionerna varar oftast 50 minuter. Vi är inne ca 2-3 timmar om dagen och våra tentor kommer först i maj. Vi har visserligen uppgifter, labbar och småprov som räknas till betyget men tentorna upptar ca 70% av det slutgiltiga provet. Det känns skönt att inte tyngas med en massa information efter flera timmar med föreläsningar, än i alla fall!

Igår var det Welcome Ball för alla "freshers". Calvin Harris och Pendulum var där så det var packat. Laura och jag vandrade in till stan och jag handlade lite städgrejer och badrumsmatta. Sedan var vi på bio och såg Tamara Drewe'. Killen i kassan frågade hur gammal jag var. "23" svarade jag. "Oh right... Sorry 'bout that". Han fortsatte be om ursäkt om och om igen och såg rätt så generad ut. Visade sig att åldersgränsen på filmen var 15 år...
Allmänt | | 2 kommentarer

Shopaholic

Freeeedag! Veckan har gått både snabbt och långsamt. Fullspäckad med introduktioner till allting, event och.. shopping. Har inte varit in till centrum en enda gång utan att komma tillbaka med en (läs flera) påsar. Farligt att vara student i Liverpool. Billig shopping, billig mat och billig dricka. Ikväll blir det pharma-party med pojkarna i min lägenhet och sedan utgång. Imorgon ska jag vara duktig och joina ett gym.
Allmänt | | Kommentera
Upp