Bananglass


Tänka att bananer kan förvandlas till något så krämigt och gott!

Bananglass har varit min räddning då jag inte kan äta vanlig glass (soya och laktosfri funkar inte heller särskilt bra) och med en skål av detta saknar jag inte alls den gräddiga varianten. 

Bara slänga i ett par mogna, frusna bananer i en mixer med en liten skvätt mjölk för att hjälpa till lite. Sen är det bara smaksätta! Min favorit är något så enkelt som lite kanel. Idag blev det mandelsmör och kanel, mums! "Glassen" är naturligt söt av bananerna så inget sötningsmedel behövs.

Bästa biten är att man kan äta hur mycket man vill utan magont! Och vitaminer och mineraler får man dessutom - win win! 

Bananglass smaksatt med mandelsmör och kanel, toppad med kakaonibs.

Allmänt, Recept | | En kommentar

Ta bort vinfläckar

A's skola hade lärarfest för några veckor sedan som vi var på. Vinet var gratis och flödade ganska rejält. (Smått underhållande för tre av oss vid bordet som var respektive och var nyktra av olika anledningar). Hur som helst så upptäckte vi nästa morgon att A's favoritskjorta hade fått en stor vinfläck på sig. Rödvin dessutom.
 
Eftersom fläcken hade torkat redan så testade vi gnugga raklödder som tydligen ska hjälpa, och slängde sedan in den i tvättmaskinen. Det hände inte så mycket. Det var bara att slänga tänkte vi.
 
 
Men så kom jag på den brillanta idén att bleka skjortan och sedan färga om den! (Alternativt, behålla den vit efter blekningen). Vi förlorar ju ingenting på det så jag bestämde mig för att testa. Först dränkte jag den i blekningsmedel för toaletten. En hel flaska krävdes för att få bort färgen. Sen slängde jag in den i tvättmaskinen och hängde upp för torkning. Vid det här laget var den vit och fin med vinfläcken väck! Kragen fick dock en konstig brunaktig färg så färgning blev bästa lösningnen. 
 
Idag köpte jag färg på hobbybutiken och har kört tvättmaskin hela dagen för att färga och sedan tvätta ur. Här är resultatet!
 
 
Förrutom att den kanske behövs strykas så är jag ganska så nöjd! Färgen blev väldigt likt originalet och fläcken är borta så den är som ny! 
 
 
Nu kliar det i fingrarna efter att få använda upp resten av färgen. Blir nog att använda avfärgningsmedel istället för bleach nästa gång för att få bort originalfärgen.
 
 
Allmänt | | Kommentera

Tag blanket

När jag åkte ner för att hälsa på aupair familjen i London hade jag med mig en liten present till bebisen (och till de andra två). I och med mitt fattiga tillstånd så valde jag att göra presenten själv.
 
A's systerson har en så kallad tag blanket som han bär med sig överallt, de är tydligen populära bland barn och baserat på tanken att många ofta visar mer intresse åt tvättlappen än åt själva leksaken. 
 
 
Jag hittade två gulliga och mjuka tyger i hobby butiken och köpte även med några satinband som fick bli lapparna. Sen var det så enkelt som att sy ihop tygerna, räta mot räta, med "taggarna" längsmed sömmen. Jag lämnade ett litet gap på slutet för att kunna vända den rätt sida ut och sedan sydde jag ihop hålet för hand.
 
 
Jag hoppas att den kommer till användning för dem!
 
 
Allmänt, DIY | pyssel, sy, diy, present | | Kommentera
Upp