Lazy caturday

 
Åh härliga lördag! Jobbveckan gjorde mig lagomt trött då vi haft ont om personal och jobbat på 120% hela veckan. Igår somnade jag i soffan framför Fortitude trots väldigt spännande avsnitt. 

Idag har jag pluggat lite lugnt under filt med värmefläkten riktad mot mig och med katter under och på filten. Våra grannar smsade oss vid lunch-tiden och berättade att de skulle vara ute i några timmar. Så vi slängde på oss löparskorna och sprang en runda och sedan blev det en härlig dusch. 
 
Jag upptäckte för knappt två veckor sedan att vi har stängt på långfredagen! Vilken lycka då jag trott att vi bara hade stängt på måndagen. Måste dock jobba på påskaftonen men fick ju en extra ledig dag bara sådär. Blir en skön vecka nästa vecka! Ska dock plugga i massor de dagarna men ändå.
 
Börjar känna att våren kommer och att slutet på detta pre-reg år närmar sig. Det har gått så ofantligt fort hittills vilket är både kul och läskigt på samma gång. Men vad jag längtar efter att slippa plugga varje gång man är ledig och kunna tänka på allt annat än jobbet!
 
Allmänt | | Kommentera

Bekvämligheter

Idag är sjätte dagen utan värme och varmvatten efter att vi upptäckte en vattenläcka i sovrummet. När jag sprang ner till grannarna för att se om de märkt något hittade jag en blöt fläck i deras tak. Bara nån timme senare kom frun upp och bad oss slå av vattnet för vatten rann nerför deras vägg. 

Det visade sig tack och lov inte ha någonting med vattensystemet att göra utan bara värmesystemet. Men det har tagit tid att få rörmokaren att komma tillbaka och fixa det pga problem med att få tag på ägaren som flyttat till Indien. Nu väntar vi på klartecken från försäkringsbolaget så lär ju hinna bli måndag innan de sätter igång. 

Men det är tur vi har snälla grannar! När jag kom hem idag hittade jag en värmefläkt vid ytterdörren och de smsade att de skulle gå ut några timmar och lämnat nyckeln under mattan så att vi kunde gå in och duscha. Guld värt! 


Tur det börjar bli vår!
Allmänt | | Kommentera

Vårtecken

 
Åh våren! Som jag längtat. Av någon anledning har denna höst och vinter känts himla lång och mörk och tröttsam. Det är som att man vaknar till liv när solen äntligen når in genom fönstren. Katterna solar på förmiddagarna och jag får massa mer energi till livet. Vårblommorna blommar och träden har börjat knoppa lite smått. 
 
 
Som vanligt är det jobb, jobb, jobb som gäller men jag försöker att balansera det med lite lathet också. Har satt igång med att springa igen. Bara en gång i veckan men oj så härligt det är att ta sig ut igen. 
 
Idag tog jag en semesterdag åt att plugga, men mest för att bryta upp arbetstiden lite. Knappt 14 veckor kvar till tentamen. 14 veckor! Helt otroligt svårt att fatta att det gått så fort, och att man har så lite tid på sig att lära sig allt man vill lära sig. Skrämmande. Men samtidigt längtar jag så oerhört. Efter friheten att kunna fylla tankarna med allt som jag hellre vill tänka på än plugg hela dagarna.
 
 
För ett par veckor sedan var Felicia här, vilket var kul som alltid. Blev en massa shopping, Mamma Mia musikalen i Liverpool och massa mat (framförallt sushi!).
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp