Luminol och Väteperoxid

Lördag! Idag blir det Halloween firande. Har såklart åkt på en förkylning och hade inte mycket till röst när jag gick till sängs igårkväll. På skolan hade vi en rolig labb där vi blandade väteperoxid och luminol vilket ger ett blått ljus som i glödstickor (!?). Mot slutet av labben hörde jag ett gäng röster utropa "Woooah" och hittade våra lärare, Doktorerna, böjda över diskhon där de hällde ner ämnena för att få ett "lysande" avlopp.
Efter skolan blev det vandring på stan, Starbucks och bio i form av "Live as you know it". Därefter blev det kinamat och sedan mötte vi pharmacygänget på Ship and Mitre där de serverar Jordgubbsöl. Den var god, men väldigt mättande så det var omöjligt att få ner en pint.

(Klicka för källa)
Allmänt | | En kommentar

Godisabstinens

Ännu en torsdag, vad häftigt. På lördag blir det Halloween-fest och jag ser fram emot att krypa in i min kostym!
I veckan har det varit fullt upp med plugg, har fått en massa gjort vilket är skönt. Annars har jag hunnit vara till gymmet 2 gånger den här veckan (!) ganska otroligt för att vara mig.
Igår hade vi en labb där vi testade flera "hjälpämnens"...flowability (hur säger man det på svenska?) (Google translate säger: flytegenskaper.) Vi hällde pulver i en tratt och släppte ut det så att en hög bildades. Haha. Det var kul. Denna gång var lärarna avslappnade och det kändes inte som att de var där för att sätta dit en.
Samma dag firade jag 1 vecka utan godis. Eller "fira" är väl kanske inte rätt ord. Men stolt är jag i alla fall! Ersätter det med smoothies och gröt med lönnsirap. Höhö.
Allmänt | | Kommentera

Anthony and Cleopatra

Hej Söndag,

Jag har precis skickat iväg Adrian till tåget och det känns som om helgen bara passerat. Han kom i fredags, vi tog det lugnt med middag och film/tv. Igår gick vi in till centrum och vandrade i affärer ett bra tag. Vi åt middag på Pesto igen, där de serverar minirätter som man kan dela. Efteråt var vi på teater och såg Kim Catrall (Från SATC) i Anthony och Cleopatra. Jag hörde inte så mycket av replikerna pga min trasiga hörapparat men det jag hörde och skådespelet var riktigt bra. Jag hade glömt hur bra teater kan vara!
Efteråt fick vi skynda hem för att åka till Bamboo med killarna för dans och Tinie Tempah. Imorse skyndade vaknade vi kring kl 12 och fick skynda igen för att hinna ut och slippa vara med och evakuera vid den planerade brandövningen. Vi åt lunch på Wetherspoons och besökte lite butiker innan det visades Arsenal-Manchester City match på O'Neills. Sedan middag och nu sitter jag här.
Dags för lite plugg och sedan lite tv-serier tycker jag. Börjar ju redan kl 13 imorgon. Ts...
(Klicka för källa)
Allmänt | | 2 kommentarer
Upp