Sverigeresan 2014

De blev två härliga sommarveckor i Sverige för mig i år. Jag åkte hemifrån den 30:e juni förf'ärad över hur kallt det varit uppe i norr och med stora förhoppningar (men inte särskilt mycket tro!) på att vi skulle få lite sommarvärme åtminstone.
 
Jodå, jag fick inte vänta länge. Efter svårt med sömn i midnattssolen så vaknade jag till lite värme. Det blev upp mot 23 grader så jag vandrade upp till Nybergs för sällskap till Sandnäsudden. Men medans de gjorde sig klara kom regnmolnen, och regnet. Och sedan lät det som åska till och med. Men vi var envisa och åkte till näset. Dock när vi hamnat på stranden kom kanten med mörka moln farande så vi åkte ännu bort och hamnade på Niporna. Vi hade tur och fick strålande sol resten av dagen. Härlig start på "semestern"!
 
 
Det blev en ganska lugn första vecka i norr men ändå fullt upp som alltid. Fixa pass, promenader, träffa Flisan och bli klippt, träffa mormor och moster, Sandnäset med Lena, åka till Luleå, träffa Hanna och så reunion med Unbygänget. 
 
 
 
 
 
 
Andra veckan hade Adrian slutat jobbet så jag hämtade upp honom på Kallax. Vid det här laget hade sommaren kommit med besked. Vi svettades ganska ordentligt i över 30 grader och Irländaren fick ta någon dag för att vänja sig vid värmen och det konstanta ljuset. Vi var på Sandnäset och sen på guidad tur på Rödbergsfortet. Träffade Jocke med familj och åt på Brännastrand, åt kräftor, åkte till morfar och badade i havet, kvällsdopp på Alder och goda middagar hos Mamma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På vägen hem stannade vi två nätter i söder för att träffa Bålsta-gänget och för att turista lite i min favoritstad: Stockholm. Det blev Drottningholm och sedan fika i gamla stan och sedan tillbaka via en stund på Kajen.
 
 
 
Sammanfattningsvis så blev det en underbar tripp till Sverige. Det var omkring 8 år sedan jag var i Sverige under högsommaren och jag hade verkligen saknat det. Det är verkligen något speciellt med svensk sommar. Det jag älskar mest är allt som har med vatten att göra. Att ligga på stranden, ta kvällsdopp på Alder i ljummet vatten och mest av allt; att simma i havet. Det var verkligen underbart! Mer bad till folket! 
Allmänt | | Kommentera

Långhelg

Härliga helg! På måndag är det röd dag vilket innebär att Apoteket är stängt och vi är lediga! 

Det har bara varit jobb som gäller den senaste månaden (jag har redan avklarat fyra veckor!) och försök till plugg på kvällarna. Är hemma just innan sju-tiden så det är inte alltid jag lyckas med plugg. 

Här i Chester har det börjat bli lite kyligare under dagarna och nätterna.
Men det gör inte så mycket. Jag börjar faktiskt bli lite smått redo för hösten. Härligt friska mornar, färgglada löv och mysiga innekvällar. Vem kan tacka nej till det?! Allmänt | | Kommentera

Ka

Helg - woohoo! Såg fram emot en ordentlig sovmorgon när jag gick och lade mig igår. Så vaknar jag kl 8. Jag har verkligen blivit gammal.

Igårkväll var vi på Moonlight Flicks i Romerska trädgården. Det är en utomhusbio där de visade "Gentlemen prefer blondes" med Marilyn Monroe. Var mysigt! Lite kyligt bara med endast ca 14 grader. 


Btw, I veckan fick jag äntligen min allra första egna bil! Bara nio år med körkort to det. Det blev en Ford Ka, precis som jag hoppats på. (jag blev förtjust i Ka's när en kompis i hade en sådan i sista året på gymnasiet). Den är liten och nätt. Inte den starkaste i långa uppförsbackar men vad gör det? Killen som sålde den besiktade, skattade och fixade upp den innan jag fick den. Kommer bli tungt att behöva sälja den om ett år! 
Vad ska jag döpa den till nu då?

Allmänt | | Kommentera
Upp