Hösten

Hösten fortsätter. Det är nog (oftast) min favoritårstid men i år är det lite svårare att komma över chocken av att gå från härlig sommarvärme till kallt och höstrusk. Idag har det varit blåsigt och regnigt i typisk Nord-västra England anda. Gårdagen var dock lite varmare och soligare.
 
Igår var det vår två-månadersdag, Adrian överraskade med att han hade köpt biljetter till en show i Llandudno i Wales. Men han berättade inte var det var för show. Vi var ut i Hoole och åt middag med hans arbetskamrater och en av deras partners och när en sa att han glömt sin skinnjacka (till sin vita t-shirt och svarta byxor) blev det ganska tydligt vad det var för show. Det tog nog 45 minuter att köra till Llandudno, en fin stad vid havet. I teaterns lobby var alla klädda i Pink Ladies utstyrsel, pyjamas med rullar i håret eller svarta, tighta kläder med blonda och rosa peruker. På en affisch fick jag se namnet på showen: "Sing-a-long-a Grease". 
 
 
 
 
En tjej i rosa peruk introducerade showen, berättade och vad vi behövde göra under showens gång och vad vi skulle använda alla saker vi fått i våra goodie-bags till. Sedan fick alla som klätt ut sig gå upp på scenen för tävling i bästa utklädnad. Tror nog över 70% av publiken var upp så det tog sin tid. När showen väl började hade jag listat ut vad som skulle hända. På scenen spelades Grease filmen, med text till låtarna för publiken att sjunga med. Dansrörelserna hade vi fått lära oss och i utvalda scener fick vi använda oss av våra goodie-bag innehåll: en näsduk till "Hopelessly devoted to you", en påse pretzel till restaurangen, en papperspåse som hatt under "Beauty School Drop-out", blå ballong till "Blue moon", svart-vit flagga till "Thunder road"-tävlingen och slutligen en partypopper till slutscenen. I kort var det skitskoj.. Vi sjöng och dansade och ropade till filmen - det ultimata sättet att se Grease på! (Adrian försökte dock dölja gäspningar under hela filmen - det var verkligen inte för honom han köpte biljetterna!).
 
 
 
Idag begav vi oss ut i rusket och sprang på morgonen. Sen åkte vi in till stan och åt lunch. Adrian hade biljett till en hemlig tur i stan. I helgen var det så kallade "Arvsdagar" (Heritage Days") i Chester och byggnader som normalt inte är öppna för allmänheten hade öppnat sina dörrar, Adrian gick på en tur som berättade lite om den och han fick gå in i lite hemliga ställen. Jag gick och shoppade lite nödvändigheter inför skolstarten och sen träffade jag Adrian inne i katedralen som var öppen. Sen firade vi in hösten med varm dryck och karamellvåffla på Starbucks. 
 
 
Imorgon börjar som sagt skolan igen. Ser fram emot det litegrann och hoppas att det blir ett roligt år. Vi får se!
Allmänt | |
Upp