Smekmånaden - Marseille

Trots att vi suttit i biblioteksbaren kvällen innan och planerat dagen i Marseille vaknade vi och kände inte alls för att gå någonstans. Vi tog sovmorgon och sedan letade vi upp frukostbuffén i Lidorestaurangen. Woa. De fanns lagad mat – äggröra, bacon, engelsk bacon, korv, hash brown, pannkakor, gröt ( !), yoghurt, bröd i alla former, fikabröd och fruktbar. Fruktbaren hade amerikansk cantalopemelon – det är ju så gott! Cantalopemelonerna man kan köpa här i England har inte alls samma godissmak som de amerikanska.

 

Efter frukosten spelade vi minigolf på deck och låg i cocoon igen på vuxendelen. Vi drack en supergod cocktail – som glass! Badade lite i poolen och läste böcker. Mumma som man säger. 

 

 

Lunchbuffén i Lidorestaurangen var bättre än frukosten – flera varmrätter, en bar med varma mackor, pizza restaurang, fruktbuffé, salladsbuffé och E-F-T-E-R-R-Ä-T-TS-B-U-F-F-É!

 

Vi spenderade eftermiddagen på deck med våra böcker och tittade på folk och åt glass. Kring 5 tiden lämnade vi hamnen igen och alla ställde sig kring relingen för att se staden åka bort. Det är en väldigt konstig utsikt man får när man står på deck 10 och kollar ut över poolen och alla gäster och samtidigt ser omgivningen röra på sig och försvinna bort. Det kändes som att man själv bara stod på en byggnad så det blev konstigt. Svårt att förklara.

 

Till middag hoppade vi upp till Lidorestaurangen igen  som inte svek oss – massa mat och efterrätt! Tallrikarna var jättestora så man fick plats med allt man ville. Flera gånger om. Blev nog lite för mycket efterrätt för min del – resten av kvällen såg jag höggravid ut.  Vi var till the Limelight Lounge och såg en komedishow. Komikern – som jag inte kommer ihåg namnet på – Jay någonting kanske? Var skitrolig. Min humor. Lite Eddy Murphey stil på ansiktsminerna och snabb amerikansk dialekt.

 

Efteråt gick vi förbi pianobaren en stund, vid det här laget hade han börjat med att alla i baren ropar ”WEELCOME TO THE PIIIANOBAAAAR!” så fort någon kom in genom dörren. Det resulterade i att det tog nästan en halvtimme för honom att sjunga klart en sång. Men när han väl sjöng var han bra!

 

På deck kunde man sätta sig i solstolarna och se på bio, de flesta kvällarna visades två filmer. Men vi var ganska trötta så det blev en tidig kväll.

 

Dagens handduksfigur var en hund! Personalen var in på rummet två gånger om dagen – på morgonen för att bädda sängen och under middagen för att vika ner täcket, lämna choklad och program för nästa dag. Och för att lämna handduksfiguren.

 

Natti!

Resor | |
Upp