Smekmånaden - Florence och Pisa

Följande morgon lade vi till i Livorno i Italien. Vi hade bokat utflykt med Cruisingexcursions.com och efter att ha tagit skyttelbuss tog vi oss till företagets bus. Vår guide var en kort liten gumma  dam som hette Rosa. Hon var italiensk med engelsk mamma så språket var det inga problem med. Vi körde förbi solrosfält och ”paraplytallar” på toscanska landsbygden medans hon pratade på. Första stoppet var Pisa.

 
 
Det fanns inte så jättemycket att se i Pisa som är ganska litet. Det var dock fullt med turister. Vi hann med det obligatoriska – lutande tornet, gelato och Adrian köpte hatt - innan vi hoppade på bussen igen.

 

 
 
 

Nästa stop var Florence.

 

 

Florence var fint men hektiskt. Fullt av turister och det blev nog inte mycket bättre av att vår lilla guide rushade runt med oss. Jag fick bli hennes medhjälpare efter att hon hon pressat sig igenom halva gruppen för att ge mig hennes pekpinne med en ros ovanpå som jag fick hålla för att gruppen skulle hitta oss. Kanske såg jag mest skötsam ut?!

 

Rosa visade oss runt i centrum, där Duomo-katedralen, Giotto-tornet och Battistero di San Giovanni var huvudattraktionerna.

 

 
 

Här är bronsdörren på Battistero di San Giovanni – en basilica från 1100-talet. Bilderna berättar historier från bibeln.


Kan tänka mig att Florence är trevligt när det är färre turister och lite svalare temperaturer. Det fanns vackra byggnader och restauranger och annat att underhålla sig med. Vi hade dock ganska bråttom så det blev en pizzabit, handla tights på H&M för användning i Rom och sedan hade vi förköpt biljett till Galleria dell'Accademia där Michelangelo’s staty David står.

 

Resten av Galleria dell’Accademia var ganska typiskt med massa religiösa bilder och massa statyer av människor. Värmen och tröttheten gjorde att vi inte kollade så noga. Statyn David stod ut ganska rejält bland allt det andra. Man har ju sett statyn på bilder och läst om den så jag hade väl tänkt mig att den skulle vara bra gjort och allt det där. Men i verkligheten såg man verkligen varför den är så känd – helt i marmor men det såg verkligen ut som människohud trots marmorfärgen. Ådror syntes på armarna och alla detaljer var med – på fötterna och överallt. Verkligen fascinerande hur något i sten kan se så levande ut.

 

Efter att gruppen mötts upp igen gick vi mot bussen men det var så hett att guiden stoppade oss under skydd av ett tak och bad bussen komma och hämta oss. På bussresan tillbaka sov vi gott!

 

Det blev dusch och middag ganska direkt. Buffé igen – varför ändra på ett vinnande alternativ? På kvällen var det komedishow igen, och pianobar, dans- och musikshow med rocktema. På deck var det disco – Karibisk fest tror jag? Sen läggdags.

 

Dagens handdukskonst: nallebjörn?

 
Resor | |
Upp