Smekmånaden - Barcelona

Vår smekmånad började i Barcelona. Vi flög på onsdagsmorgonen och var framme till hotellet kring lunchtid. I stan var det väldigt hett och vi fick vandra 20 minuter innan vi hittade till hotellet. Det var ett fint hotel, vårt rum var litet men lagomt. Det var skönt att slänga upp fötterna ett tag och svalka av sig. Sedan gick vi ut på stan, lite utan mål. Vi vandrade lite i området kring hotellet och hittade en av Gaudis byggnader. Vi gick i affärer en stund (läs: H&M) och köpte solglasögon åt Adrian och åt croissanter.

 

När vi kom tillbaka till hotellet väntade gratis champagne (höhö) med jordgubbar – Adrian hade såklart mailat och sagt att vi var på smekmånad. På kvällen åt vi middag på en tapasrestaurang med supergod mat med en kanna melonsangria till – farligt!

 

 

På torsdagen tog vi metro till en park med ett fort i som jag inte alls kommer ihåg namnet på. Vi var fortfarande ganska trötta från de senaste veckornas hets så det var lite halvhjärtat turistande vi gjorde – fast det var trevligt ändå. Vi åkte linbana upp till toppen – min höjdrädsla kom fram så jag fick köra lite mantran innan jag kunde slappna av igen i den svajande lilla vagnen.

 

 
 

Väl uppe gick vi åt motsatta hållet från alla turister vilket ledde till att vi vandrade några kilometer runt den mindre intressanta sidan av fortet – aja vi fick se allt åtminstone! När vi väl hittade turisterna igen åt vi lunch och efter att ha kollat utsikten på alla sidor åkte vi ner igen.

 

 
 

I vagnen träffade vi en dam från Australien  som skulle med på samma kryssning som oss. Hon hade dock bara enkelbiljet för linbanan så hon blev utkastad halvvägs ner. Ja, på en station förstås.

 

 

Sen vandrade vi tillbaka genom staden förbi kyrkor och affärer och stannade och tittade på duvorna ett tag. På kvällen åt vi tapas igen och efterrätt i tapasform på en bar. Sedan var vi på en flamingoföreställning som var väldigt bra. Dansarna sjöng, ropade, stampade (såklart) och spelade musik – väldigt annorlunda. I biljettpriset ingick sangria så det blev lite för mycket av det. Fy så gott!

Bredvid mig satt en svenska, upptäckte jag när hennes telefon lyste upp i mörkret med orden ”Lås upp”. Det var himla mycket svenskar i Barcelona överhuvudtaget tyckte jag. Populärt resemål. Det var en fartfylld stad och perfekt för shopping och uteliv men jag blev inte så jätteimponerad av stället. Kanske fick nog av storstad i London?

 

Nästa dag var det seglingsdags. Men först hade vi biljetter till La Sagrada Familia på morgonen. Gaudis mästerverk som är inne på sitt 131:a byggnadsår men ännu inte klart. Det är nog den mest originala byggnaden jag varit i, varje vrå hade någonting intressant. Formerna är inspirerade av naturen och över allt är det insläpp av ljus i olika färger.

 
 

Man kan åka upp i ett av tornen också. Inga problem. Dock så fort vi klivit av hissen slutade mina ben lyda, jag kunde inte ta ett steg upput och fick åka ner igen. Om någonting gör mig förbannad så är det min höjdrädsla – jag vet att det är en orationell rädsla (jag tror för tusan att jag ska blåsa av byggnaden!) men har ännu inte lyckats lugna mig själv. Att vara högt uppe och känna vinden går liksom inte. Aja, jag åkte ner och Adrian såg resten av tornet.

 

 
 

Vi tog oss till kryssningsfartyget via metro, promenad och buss. Fartyget var STORT – det är svårt att föreställa sig storleken förrän man stått brevid det. Besättningen var leende och ”All about fun, fun, fun!”. Fotograferna tog bilder på oss och i lobbyn satt folk och drack cocktails. Man kom in i stämningen direkt. Jag blev alldeles uppspelt. Vårt rum var utan fönster – vi spenderade fönsterpengarna på annat – men väldigt bekvämt och hade allt vi behövde. Vi bodde nära polområdet och underhållningen så man kunde ju inte klaga. Kan faktiskt inte klaga, jag trivdes som fisken i vattnet!


Vi var hungriga så vi gick upp på deck för att se vad som fanns. Det blev det första bästa som var en hamburgerrestaurang bredvid poolen. Sen gick vi och vandrade runt för att se vad som fanns ombord; tacosbar, tequila bar, rom bar, casino, matbuffé, efterrättsbuffé, glassmaskin, pool, vuxenområde med jacuzzi, vattenfallspool, minigolf, äventyrsbana, vattenrutchkanor, pingis, basket, spelhörna, affärer, spa m.m. m.m. m.m. Stort var det men man fick inte alls känslan av att det var nästan 3000 pers på båten. Vi hämtade handdukar och lade oss i en ”cocoon” på deck och söp in atmotsfären. Och en cocktail förstås.

 

 
 

På deck hölls ett avseglingsparty med linedance lektion och underhållningspersonalen jobbade hårt för att få igång dansgolvet. Eftersom det är ett amerikanskt företag som äger fartyget så var större delen av personalen amerikanare – inklusive kryssningsdirektörn som hördes och syntes överallt – och av gästerna var kanske 10% européer, så det kändes lite som att vara tillbaka i USA.

 

Till middagen hade vi bord i ”finrestaurangen”. Paret i bordet bredvid oss tog verkligen vara på gratismaten – tre förrätter, rörde knappt huvudrätten och beställde sedan fyra efterrätter. Girigt! På kvällen var vi till biblioteksbaren och kollade i guideböcker för att planera dagen i Marseille. På grund av bröllopet hade vi inte alls hunnit planera någonting under resan så mycket fick vi bestämma på vägen.

 

Vi gick sedan vidare till the Liquid Lounge där det spelades bingo innan Välkomstshowen började. Kryssningsdirektörn – Noonie – berättade lite om var som skulle hända under de närmsta 9 dagarna och sedan fick vi smaka på lite av underhållningen som skulle närvara. Dansarna sjöng själva och hade en riktigt bra show. Hade väntat mig lite halvtaskig underhållning men den var faktiskt av rätt så bra kvalité! Glad överraskning. Sedan fick vi höra lite snabbt från de två första komikerna och Noonie körde lekar med publiken.

 

 

Innan läggdags gick vi förbi Pianobaren där en kille satt och spelade och sjöng piano mitt i rummet. Gästerna stod och sjöng de med så vi anslöt oss en stund. Vi träffade ett ungt gift par från USA, han var i militären och stationerad i Cambridge och hon hängde nog mest med. I slutet av kryssningen upptäckte vi att jäklar de kände nästan alla gästerna! Imponerande!

 

 

I rummet hade jag inte alls några problem att somna. Förrutom ett brummande från motorerna så märkte man inte alls att vi var på havet. Det var så stilla och skeppet var alldeles för stort för att märka av några fjuttiga vågor. Sov gott!

Resor | |
Upp