Projekt nummer två är (nästan) klart!

Ett annat litet projekt jag gjort här hemma kom vi på efter flera dagars letande efter en fotpall som matchar vår nya fåtölj. (Och en som inte kostar skjortan! Det var förvånansvärt svårt att hitta någonting under tusenlappen, ibland till och med under två tusen..). Efter lite forskning på Pinterest bestämde jag mig för att testa att göra en ottoman av vårt LACK bord från IKEA.
 
 
Jag började med att mäta ut var jag ville att knapparna skulle gå för att sen kunna borra hål innan jag satte på tyget etc. 
 
 
Sen skar jag upp madrassen i samma storlek som bordet och häftade fast vadd ovanpå för att hålla den på plats. Jag hade planerat att fästa madrassen till bordet med spraylim men det glömde jag bort! Efter det klippde jag tyget till den storleken jag behövde och började häfta fast det med häftpistol.
 
 
Efter lite "uppstädning" på undersidan var kudden klar! 
 
 
Knapparna var krångliga att få till, tyget var för tjockt för att passa in i knapparna men med lite trix och sytråd fick jag dem äntligen till att se någorlunda ut. Sen vad det dags att sy fast nålarna i bordet. Jag fäste med knappar på undersidan.
 
 
Två av knapparna klarade inte trycket så två saknas på pallen just nu. Ska beställa metallknappar denna gång som kanske håller lite bättre!
 
 
Här är pallen i vårt omgjorda vardagsrum! Eftersom vi inte flyttat hade vi bestämt oss för att istället göra om litegrann i vardagsrummet. Vi kollade runt en massa efter en soffa för två pers för att ersätta den stora Ektorp soffan med chaise lounge vi haft tidigare, men ingen vi tyckte om fanns för ett pris vi tyckte om (!). Vi bestämde oss därför för att bara köpa ett överdrag till Ektorp soffan vi hade.
 
Men så kom vi till IKEA och i fyndhörnan hittade vi en KIVIK skinnsoffa i nyskick för väldigt bra pris så vi kunde fortsätta med originalplanen.
 
Vi hade tänkt köpa ett Hemnes vitrinskåp för att hålla alla våra bröllopspresenter utom räckhåll från vilda tassar. Men i slutändan köpte vi tre Billy bokhyllor med dörrar istället för samma pris. Vi köpte samma knoppar som är på Hemnes möblerna och skruvade på dörrarna för att få liknande stil.
 
 
Fåtöljen köpte vi i andrahand från en gubbe på ebay. Den är bekväm och fin och förutom en liten doft från ett äldre hus så är den i jättebra skick. Men det är svårt att matcha kuddar så det är lite miss-match på gång just nu.
 
 Jag är glad att vi kunde göra om litegrann, rummet känns mycket mysigare och hemtrevligare när väggarna och golvet fylls upp litegrann. Och skönt att kunna gömma undan alla prylar!
 
Vad tycks?
DIY | |
Upp