Första sommarlovsprojektet är klart!

Idag har vi äntligen gjort klart det första projektet och tagit upp det till lägenheten. När vi bestämde oss för att stanna kvar i lägenheten (beroende på husvärdens beslut huruvida han skulle sälja eller inte såklart) så bestämde vi oss för att göra om i lägenheten litegrann istället för att spendera pengarna på en flytt.
 
I juni hittade vi ett runt köksbord med stolar på ebay för 250 kr. Allt var i bra skick men i en mörk träfärg som jag inte riktigt var så förtjust i. Därför beställde vi lite färg, primer, penslar, rollers och vax för att måla om bordet. 
 
På bilden har vi hunnit sanda bordet litegrann för att bli av med lite ojämnheter innan vi målade på primern (Zinsser). Efter två lager med primer på bordsytan, och ett lager överallt annat, målade vi två lager med vit färg. Sedan lämnade vi bordet ett par dagar och avslutade med två lager vax för att skydda ytan (Briwax). Här är slutresultatet:
Det runda bordet friar upp lite yta och tillåter oss att använda rummet lite mer än att bara ställa alla möbler längs med väggarna. Den vita färgen ljusar upp rummet också. Bordsduken fick jag klippa upp lite mindre men den passar ganska bra till. Jag är jättenöjd och det känns ännu bättre när man fixat det så mycket billigare än att köpa ett nytt bord och stolar från IKEA som kostar över två tusenlappar.
 
 
DIY | |
#1 - - eva:

Men vad duktiga ni är. Det vart ju jättefint och till ett super pris. Bra jobbat. Kramar

Upp