Dec. 8, 2010

Har blev det ingen vidare bra start pa lovet. Farden till London gick smartfritt och vi tog det lugnt pa lordagkvall. Skulle till en fest men tagen gick inte som vanligt i och med snon sa vi knallade hem igen.

Pa sondagen akte vi in till stan for lite shopping och Winter Wonderland i Hyde Park. For en gangs skull tog jag med mig systemkameran som legat i ide i nagra manader nu. Sa jag packade ner passet, kreditkort, kundkort och medicin i kameravaskan och akte in till stan. Vi gick runt i affarer, A shoppade flera par jeans lyckosten. Sedan gick vi till Starbucks for lunch och hittade ett bord langst in i cafet mot bakersta vaggen. Jag satte varsamt ner vaskan bredvid mig pa golvet, inklamd mellan stolen, mina fotter och vaggen. Jag at en god kyckling/pastasallad och nar vi skulle ga bojde jag mig ner for att ta vaskan. Men den var borta.

Jag skakade pa jackan och trodde att jag var blind och hade den i handen eller att den satt fast i jackan men ingen dar. Vi kollade varat bort och borden intill varat men ingen vaska. Sa jag sprang upp till kassan och Adrian stannade kvar och letade och fragade folk om de sett vaskan. Efter en liten vantan kom en kille fram och fragade vad som hant. Han skrev ner min anmalan och bad oss ga till polisen runt hornet. A fragade om CCTV (overvakningskameror) och berattade vad jag hade i vaskan. A sprang ner och pratade med paret bakom oss som sett killen som suttit vid deras bord, med ryggen mot mig, plocka upp en kameravaska och forsvinna in pa toaletten. A och killen i personalen gick ner och kollade toaletterna medans jag vantade uppe. jag tror jag vantade i minst en halvtimme innan starbuckskillen kom upp igen pratandes i telefon. Han berattade att en kille satt inne pa toaletten men vagrade komma ut. De trodde att det kanske var han som snott vaskan.

Nar han lade pa sa han att polisen skulle komma om 10 minuter. Bara 2 minuter senare kommer tre stora polisman in och forsvinner ner for trapporna. Vi foljde efter och de gick fram till en kille som satt i en soffa i cafeet. "Jag hoppas att det ar han sa att de inte bara tar nagon som inte gjort nagot" sa jag. De foste ut honom och nar vi kommer ut hanger tre polisman over honom och en borjar ta pa sig plasthanskar. Vi forklarade for en konstapel att min vaska blivit stulen sa de oppnade hans vaska och kollade innehallet. Sjalvklart var min vaska inte dar. Polisen forklarade att han suttit med en nal i armen pa toaletten och somnat i soffan. Han var hog pa heroin sa de sa att det ar nog troligtvis inte han som tagit den. Polisen foljde med in alla fall och vi fick se overvakningskameran. Man kunde se en kill komma in, satta sig ner med ryggen mot mig och titta runt en stund. Sedan tog han sin jacka, ryggsack och strackte sig sedan bakat for att plocka upp nagonting pa golvet. Formodligen min vaska men kameran var for langt borta sa vi kunde varken se ansiktet eller att det var min vaska han holl i handen.

Sa vi fick vandra till polisstationen for att gora en anmalan. En kille satt dar som fatt sin planbok stulen ungefar samtidigt. I forrgar gick jag till ambasaden for att fa ett nodpass, 149 pund (1600:- ) gick kalaset for. Sa nu har jag vandrat omkring med A:s kreditkort for att handla hans och andras julklappar. Kanns ju kul.

Men igar var jag i alla fall till min gamla vardfamilj har i London. Fick massa pussar och kramar fran James. Odile hade vaxt sa mycket och ar numera en konstant leende 5 manadersbebis. Hon alskar sin storebror och ler stort nar kan kommer och pussar henne. Sa sot! Imorgon ska jag sitta barnvakt sa det ser jag fram emot!
Allmänt | |
Upp